Meld deg inn i Passive Inntekter

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bli en proff blogger! – Tips til nybegynnere

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Som nybegynner, og når man nettopp har startet en blogg, er det lett å bli revet med. Fingrene klør etter å komme i gang, og kaffen er rykende fersk. Men det er (uendelig) mange feller å gå i før man har skrevet så som en setning. I dette innlegget har jeg sett nærmere på noen triks som kan gjøre det enklere å sette opp bloggen og få den til å se proffere ut slik at man kan begynne å skrive fra dag 1!

Jeg tar utgangspunkt i at de som leser dette har allerede opprettet en blogg (hvis ikke, se HER), så dette er allerede på plass. Vi tar heller for oss det som skjer like etter at bloggen er opprettet.

Det finnes et utall gode (og dårlige) blogger der ute, og skal man lykkes, må man skille seg ut i mengden. Som nybegynner kan det være veldig vanskelig å finne den informasjonen man føler man trenger, eller kan dra nytte av. Da er det helt konge at du kom deg hit, for kun de sterkeste og mest sta overlever i dette gamet – og tipsene du trenger lærer du av meg! Som jeg har sagt mange ganger før, det aller viktigste kommer alltid til å være content (innholdet på bloggen), men disse tipsene kan gjøre at bloggen får en litt enklere fødsel.

Tips til deg som nybegynner!

1. Få et kick-ass domene som fremstår profesjonelt

Ja, jeg vet at dersom du har blogg så har du allerede tenkt på dette, men jeg måtte likevel ta det med her. Det er utrolig viktig å bruke tid på å skaffe seg det riktige domenet. Her er det mange som faller av lasset, og ikke skjønner verdien av å treffe med valget. Du bør allerede (før du starter blogg) ha en idé om hva bloggen skal inneholde. Du kan ikke skrive om alt. Skal du skrive om en spesiell nisjé eller skal du brande deg selv? Kanskje bør domenet være navnet ditt dersom du skal brande/markedsføre deg selv?

Som jeg skrev om i dette innlegget så anbefaler jeg å bruke WordPress.org fremfor .com. Enda en grunn til dette er at man står i fare for å få “wordpress” innblandet i domenet dersom man velger .com.

Derfor kan du ende opp med:

olanordmann.wordpress.com eller hvordanlagetaco.wordpress.com (det første jeg tenkte på – NAM!)

i stedet for:

olanordmann.com eller hvordanlagetaco.com (eller .no)

DET ønsker vi! Vi vil at domenet ditt skal se så ryddig ut som overhodet mulig. Det gjør det også enklere å huske.

Dersom du er usikker på domenenavnet ditt, ta kontakt med meg så skal jeg si hva jeg tenker om det 🙂

2. Favicon og logo

Favicon er den lille logoen ved siden av sidetittelen oppe på fanen i nettleseren din. Gå til en hvilken som helst nettside, og du vil se at denne forandrer seg. De aller fleste nettsider med respekt for seg selv har et unikt favicon.

faviconexample

Når du starter bloggen din har du som regel ikke noe favicon. I WordPress er det kun et blankt ark, så her står du fritt til å velge hva du måtte ønske. Besøkende til bloggen din (de vil du ha mange av… og beholde!) legger lett merke til ting som er halvgjort, eller kanskje ikke gjort i det hele tatt. Ikke glem detaljene! Det er lett å fokusere på det store bildet, det skal man også gjøre, men detaljene er en del av helheten! Dette er en typisk feil for deg som nybegynner. Publikum ser det!

Tenk deg å få servert tidenes deiligste dessert som består av ett eller annet godt med noe krem på toppen. Kanskje hele desserten scorer til 9/10, og alt som mangler for å løfte den til 10-eren, er et lite jordbær på toppen. Don’t forget your strawberries!

På den norske versjonen av WordPress (ja, det finnes!) kalles det Nettstedsikon og settes under Utseende -> Tilpass litt avhengig av hvilket theme/tema du bruker, men i de fleste theme kan det gjøres herfra.

En logo til bloggen er også viktig. Jeg tenker på logo som det merket du skal brande rundt bloggen i alle sammenhenger, og som ofte henger høyt på forsiden. Det er mange måter å skaffe seg en logo på, og dessverre veldig få gratismåter, men ta gjerne kontakt med meg så skal jeg hjelpe deg med din logo! 🙂

Sjekk ut disse blogginnleggene

Meld deg inn i Passive Inntekter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meld deg inn i Passive Inntekter