Meld deg inn i Passive Inntekter

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Forskjellige typer affiliate markedsføring

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

[wp_ad_camp_1]
Jeg husker første gang jeg hørte ordet “Affiliate markedsføring” (eller “Affiliate marketing”). For meg var det fullstendig gresk, helt der ute på vidden. Selv markedsføring var fremmed for meg, og affiliate hadde jeg aldri hørt. Etter at min interessen rundt passive inntekter våknet til livet har jeg vært brennende opptatt av dette mindsettet, og som du vet er jeg verdens nysgjerrigste person! Så heldigvis, har jeg nå litt bedre oversikt over hva affiliate markedsføring er og hvordan forskjellige typer affiliate markedsføring kan påvirke nettsiden din!

Affiliate markedsføring kan være forvirrende, det vet jeg bedre enn mange andre! Du har kanskje ikke engang fått ordet affiliate under huden ennå, og allerede så snakker jeg om forskjellige typer affiliate markedsføring! Men hold ut! Belønningen kommer … 🙂

forskjellige typer affiliate

UPERSONLIG MARKEDSFØRING – Den folksomme veien

Dette er den typen markedsføring jeg aldri har falt for. Hvor du holder en annonse foran ansiktet til kunden og det er det. Det er ingen sammenheng mellom deg, ditt eventuelle brand og produktet eller kunden. Skriv en link på en post-it-lapp (les: Facebook eller Google Adwords f.eks.) og ta bussen til kirka, knele foran alteret og be om at noen skal klikke på linken slik at du kan tjene noen kroner gjennom provisjon.

Grunnen til at jeg kaller dette “den folksomme veien” er at dette er en utrolig enkel måte å markedsføre/tjene penger på. Og hva vet vi om enkle måter å tjene penger på? Jo, de fungerer som magneter for saueflokken. Så dersom du tenker på å gå denne veien, forbered deg – det blir trangt!

BESLEKTET MARKEDSFØRING – Melke kua

Tenk deg at du har en blogg eller nettside hvor du snakker om hvordan man kan lære katter å bruke menneskedo (det finnes faktisk!). Du har jobbet med denne bloggen/nettsiden en god stund og opparbeidet deg et solid rykte innenfor denne nisjen. Deretter kan du bruke ditt gode navn og rykte for å selge produkter til ditt publikum. Det er ingenting galt i det, men i denne sammenhengen har du ikke nødvendigvis prøvd, og hvertfall ikke brukt, produktet aktivt.

Jeg ser ingenting galt i å promotere varer på denne måten, selv om jeg er en stor forkjemper for å kun promotere varer du kjenner ut og inn (mer om det her). Men i dette tilfellet vil jeg anbefale ALLE å være oppriktige på at man ikke kjenner eller har brukt produktet selv, og selvsagt også fortelle at det er en affiliate-link og at man mottar provisjon ved salg.

PERSONLIG MARKEDSFØRING – You and me, baby

Dersom du har lest en del inne på Passive Inntekter-bloggen har du nok oppdaget at jeg promoterer forskjellige produkter gjennom affiliate-linker. Jeg er alltid dønn ærlig på at det er affiliate-linker, at jeg mottar provisjon ved salg og at det ikke koster noe ekstra for deg som evt. kjøper. Jeg er også tydelig på at jeg kjenner og har prøvd, samt bruker, produktene aktivt. At jeg virkelig VET at de kommer til å levere og tilfredsstille også ditt behov. Dette er det jeg liker å kalle personlig markedsføring.

Personlig markedsføring er en form for genuin/ekte reklame, ettersom at jeg bruker produktene selv. Jeg er helt ærlig på hva jeg mener om dem, og hvorfor skal jeg bruke noe jeg ikke engang liker? Bluehost er en av mine favoritter, men den dagen jeg slutter å bruke Bluehost kommer jeg enten til å fjerne alle affiliate-linker, eller være dønn ærlig på hvorfor jeg har byttet.

Denne formen for affiliate-salg krever selvsagt mer enn de to andre veiene. Det krever at du kjenner ditt publikum, at du har opparbeidet deg tillit over en lengre periode og samtidig kan stå inne for hvert eneste produkt. Dersom en av dine lesere stoler på deg og kjøper et produkt gjennom bloggen eller nettsiden din må være helt sikker på at dette leverer, ellers har du kanskje mistet en lesere og det er en sorg i seg selv for enhver blogger!

JEG HÅPER du har litt mer oversikt over de forskjellige typer affiliate markedsføring etter å ha lest dette innlegget. Jeg vil ikke utkåre en vinner, eller en strategi som er bedre enn den andre. Du må finne din egen vei, men personlig ville jeg ikke satser på upersonlig markedsføring. Dette er ingen forretningsmodell, bare en inntektsvei, og det engasjerer ikke meg i det hele tatt! Hvor er gleden i det? Dessuten er det utrolig folksomt! Prøv heller en av de andre.

Uansett hvilken av de forskjellige typer affiliate markedsføring du velger: best of luck, my friend!

Husk:

CRUSH IT!

/Trond

Sjekk ut disse blogginnleggene

Meld deg inn i Passive Inntekter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meld deg inn i Passive Inntekter