Meld deg inn i Passive Inntekter

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Min første kampanje: Hvordan bruke Google Adwords!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

I’m so excited! … But I CAN hide it…
Idag (for ca. nøyaktig 45 minutter siden)
opprettet jeg min aller første Adwords-kampanje. Og lurer du på hvordan bruke Google Adwords? Read on…

Det er gutten som aldri har brukt (og nesten ikke hadde hørt om før et par måneder siden) Adwords før! Jeg er ingen ekspert (ennå), men har lyst å dele litt om hvordan bruke Google Adwords!

Hvordan bruke Google Adwords

Hvordan bruke Google Adwords – Som en freshman…

Når du skal skape verdier på internett, er du avhengig av en ting: kunder.

Kunder kan være de som leser det du skriver, lytter til det du publiserer eller ser videoene dine. Men én ting har de til felles: de klikker på siden din, og bruker tid der inne! Det er fantastisk når du oppnår det, men det er ikke mulig uten å kunne litt om SEO.

En liten del av dette er verktøyet Google Adwords som du gjerne må bruke til din egen side. Dersom du har råd. Ja, det koster nemlig penger. Men heldigvis trenger det ikke koste så mye.

Du har helt sikkert sett dem. De “gule” annonsene på Google, som har “Ad” ved siden av seg. De hører alle til AdWords-familien.

Google Adwords fungerer slik at du at kjører annonsekampanjer for nettsiden din under utvalgte keywords/nøkkelord (gjerne 15-20 stykker). Annonsen går så gjennom godkjenningen hos Google (tar ca. 1 virkedag) og er deretter oppe å gå. Selv kjører jeg makspris på 5,-/dag og kan oppnå 15 klikk på det.

Du betaler nemlig kun for hvert klikk, og ingenting dersom ingen klikker på annonsen. Dette kalles Pay Per Click, eller PPC. Dermed er hele nøkkelen å gjøre om klikk til verdi.

Skip o’hoi!

Jeg kommer til å oppdatere på resultatene videre, foreløpig er ikke kampanjene gjennomgått hos Google, så de er ikke live.

OPPDATERT: Jeg har nå brukt AdWords flere ganger. Det kommer oppdateringer på hvordan det har gått, og hvordan jeg har brukt det! 🙂

Det blir spennende å se i morgen hvordan det funker og om det gir resultater! Jeg kan anbefale å teste det til din egen side dersom du synes det er verdt det. Det er relativt enkelt å sette opp, og samtidig fort gjort. Du velger hvordan annonsen skal se ut, samt hvilke keywords du vil at annonsen skal gå under. Velg noen med et høyt antall månedlige søk, men med lav (ikke for lav!) konkurranse.

Jeg åpnet en kampanje for bloggen og en for siden hvor jeg selger e-boken. Pr. idag har jeg ingen inntektskilder fra bloggen, med unntak av affiliate-produkter. Grunnen til at jeg nå kjører AdWords på Passive Inntekter er hovedsakelig for å teste det. På inntektsrapportene kan du se hva det har kostet meg.

Del gjerne dine egne erfaringer med Adwords – alle er vi i samme båt 🙂

CRUSH IT!

/Trond

Sjekk ut disse blogginnleggene

Meld deg inn i Passive Inntekter

3 thoughts on “Min første kampanje: Hvordan bruke Google Adwords!”

  1. Interresant innlegg, Adwords er definitivt noe alle digitale markedsførere burde lære seg. Lurt å starte med en lav makspris i begynnelsen dog, mens man lærer hvordan man skal optimalisere annonsene.

    Hadde forøvrig vært interresant med en oppdatering for reisen din for passive inntekter snart !

    1. Takk for det. Helt klart, AdWords kan gi gode resultater dersom det er brukt riktig.

      Oppdatering kommer snart 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meld deg inn i Passive Inntekter