Meld deg inn i Passive Inntekter

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Min første e-bok – #2

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Hei, og velkommen til innlegg nr. 2 i serien om min første e-bok! Jeg startet å skrive min første e-bok for et par uker siden. Planen er å lansere denne i begynnelsen av mars, på egen nisje-side og selge boken derfra. Jeg skal stå gjennom stormen, i vått og tørt, og lære meg alt som kan læres om å skrive og publisere, samt markedsføre en e-bok. Jeg vil ta deg med på hele reisen dit. For deg som ikke har lest nr. 1 ennå, finnes den her.

Svette, blod og kaffe – tid for å skrive

“Gå på trynet sju ganger, reis deg åtte ganger.” – Fritt oversatt japansk ordtak

Det er vanskeligere enn jeg trodde. Jeg mener jeg var forberedt på motgang. Motgang er en del av prosessen, men jeg har en svakhet: teknologi. Jeg kan bli så oppslukt i hvordan løse de tekniske utfordringene i fonter, størrelser, avsnitt, templates, sikkerhet, copyright og layout at jeg glemmer det viktigste: content. Content er ALT. Det gjelder for alt: Blogg, bok, nettbutikk, medlemsskapside, forum, magasiner, podcasts, you name it! Ingen gidder å lese en bok der innholdet ikke er godt nok, der innholdet ikke løser problemet de er ute etter å kvitte seg med. Her kreves det F*O*C*U*S!

Endelig ble jeg noenlunde enig med meg selv om hvordan bok skal se ut. Om jeg skal ha liggende eller stående sider, hvilken skriftstørrelse jeg skal ha, hvilken linjeavstand og ikke minst hvilken font. Jeg kan bruke alt for mye tid på disse greiene og miste for lett fokus på content. Det er min store svakhet! Men nå er jeg bevisst – fullt fokus på å skrive.

Hittil er jeg ferdig med:

Forside: Dette brukte jeg også nesten for mye tid på – selv om forsiden er utrolig viktig.
Disclaimer/Copyright-side: Her oversatte jeg fra en annen e-bok jeg har, som er skrevet på engelsk. Jeg lekte meg med formuleringer og kom til slutt frem til noe jeg var fornøyd. Selv om vi i Norge ikke er like nazi på copyright som i USA (heldigvis..) er det viktig å ha dette på plass. Don’t forget!
Om forfatteren: Jeg valgte å putte denne siden foran i boken, i stedet for bakerst hvor den ofte får plass. Som leser liker jeg å danne meg et bilde av den jeg lærer av før jeg begynner på selve innholdet, og derfor valgte jeg å gjøre det slik 🙂
Introduksjon: Introduksjonen var veldig morsom å skrive. Her har jeg frie rammer og kan selge inn boken for dét den er verdt! Jeg kommer nok til å føye inn mer her etterhvert.
Innholdsfortegnelse: Jeg var opptatt av å få innholdsfortegnelsen til å se ryddig og innbydende ut, samtidig som den engasjerer den som leser boken.

En ting jeg har lært: ALLTID TENK PÅ leseren først. Alt handler om å tilfredsstille leseren behov! Jeg prøver hele tiden å tenke at jeg selv er leser for å bedre kunne møte de behovene en leser har. Det hjelper fint lite å skrive til deg selv, for du skal ikke kjøpe boken. Du må skrive til andre!

Som du skjønner har jeg ikke kommet til selve innholdet ennå! Dette blir en lang, lang reise, men ved hjelp av mange, små skritt skal jeg komme frem! Gleder meg enormt til å begynne å markedsføre boken – og til det første salget kommer.

Det er det Passive Inntekter handler om – jobb nå, belønning senere. ALDRI OMVENDT!

Er du klar til å begynne på din første bok?

CRUSH IT!

/Trond

Skrive

Sjekk ut disse blogginnleggene

Meld deg inn i Passive Inntekter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meld deg inn i Passive Inntekter