Meld deg inn i Passive Inntekter

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Tips for å lykkes med affiliate markedsføring

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Jeg har ikke tjent fem øre på denne bloggen pr. dags dato og bare fremtiden vet om den kommer til å kaste av seg. Det er verdien av kunnskapen som settes på prøve, og denne vil til slutt bli verdsatt i kroner og øre av mitt publikum. Men kanskje ender det hele i sorg og tomme ølbokser. Kanskje er kunnskapen som deles her inne ikke verdt nåla i veggen for noen av dere, og da vil den heller ikke ta seg betalt. Det er en sjanse jeg er villig til å ta. Likevel vil jeg ta med meg noen tips for å lykkes med affiliate markedsføring, som vil gjøre veien mer effektiv.

Mitt hovedfokus med denne bloggen er dog ikke å tjene penger, men innholdet i bloggen, såkalt content. Er denne informasjonen som deles her verdifull, kommer belønningen av seg selv. Én måte å bli belønnet på er gjennom affiliate-salg, og det er dette vi skal se på i dette innlegget. Jeg er ikke interessert i å drive aggressivt salg eller pushing av produkter. Dette er utelukket, men heldigvis finnes det måter å lykkes på, selv uten dette!

Affiliate markedsføring er en viktig del Passive Inntekter-familien, og jeg oppfordrer alle som vil leve av passive inntekter å gjøre seg kjent med mulighetene det gir 🙂

Tips for å lykkes med affiliate markedsføring!

1. Førsteinntrykk/Layout

Som ellers i livet er førsteinntrykk også utrolig viktig når det kommer til salg. Til og med kanskje ekstra viktig. Tenk deg selv at du har havner på en side som er tapetsert med forskjellige linker og bannere i blå og rød skrift, med blinkende lys og raketter. Det eneste som mangler er at tastaturet tar fyr. Vil du da kjøpet produketet/klikke på linken? Kanskje. Men de fleste vil ikke det. De fleste søker trygghet før de skal kjøpe noe, uansett hva det er.

Jeg kjenner meg igjen i dette selv. Jeg vil mye heller kjenne personen jeg skal kjøpe av, og selv om dette sjeldent er tilfelle, vil jeg ihvertfall føle at jeg kjenner han/henne, og denne følelsen uteblir om jeg ikke blir trygg på siden hvor jeg kjøper. Det er litt som en vilt fremmed kommer for å selge deg noe på døra. Vi mennesker blir ofte reserverte i slike situasjoner.

Til alle dere som vil lykkes med affiliate markedsføring: Bruk energi og tid på førsteinntrykket – det kan avgjøre alt! Less is more!

2. Kjenn produktet du promoterer

Å kjenne det produktet man promoterer er alfa og omega. Det er utrolig vanskelig å selge noe du ikke har prøvd selv, og du gjør det vanskeligere enn nødvendig for deg selv. Tenk at du jobber som støvsugeselger: Tror du ikke det er enklere å selge den støvsugeren som du er best kjent med og kan gi mest informasjon om?

Alle bør ha som tommelfingerregel at man kun promoterer de produktene man kjenner. Slik får du mye mer troverdighet hos kunden, og dessuten kan du gi ærlige og verdifulle tilbakemeldinger/anbefalinger – noe som lønner seg i lengden!

3. Beskriv produktet du promoterer

Denne henger sammen med punktet over og er enda en god grunn til at du må kjenne produktet. Jo bedre du kjenner produktet, jo bedre kan du reklamere for det. Enkelt og greit. En viktig del av å promotere et produkt er naturligvis å beskrive hva produktet gjør (les: hvilket problem det løser). Ingenting selger seg selv. Det er alltid en hjerne bak og når man skal promotere noe online, er det ofte i tekst eller video at dette får utløp.

Legg alltid vekt på en god beskrivelse av produktet – en troverdig beskrivelse.

4. Promotér produkter du selv liker

Nå som du vet at du alltid skal gjøre deg kjent med et produkt før du promoterer det, så forstår du også at du må kjøpe produktet selv før du kan reklamere for det. Dette er selvsagt litt risky, for du kan ende opp med å ikke like produktet og det er kjipt etter at du har brukt penger på det. Penger du håpte du ville få igjen på sikt gjennom å promotere produktet. Men tro meg: dersom du ikke liker det du har planer om å promotere, så skrinlegg planene!

Sørg for at du promoterer produkter du liker og kjenner, det gjør alt mye enklere!

Jeg håper dette hjelper deg på veien – sørg for å få med deg mine andre artikler om affiliate markedsføring også 🙂

…Og hvis jeg kan hjelpe deg, spør meg!

Sjekk ut disse blogginnleggene

Meld deg inn i Passive Inntekter

1 thought on “Tips for å lykkes med affiliate markedsføring”

  1. Pingback: Forskjellige typer affiliate markedsføring - Passive Inntekter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meld deg inn i Passive Inntekter