Meld deg inn i Passive Inntekter

Starte blogg på 1-2-3

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Å starte blogg er enkelt. Å drive og opprettholde en blogg med interessant content er vanskelig. Jeg kommer til å skrive mye om hvordan en skal opprettholde en blogg. Hvordan en skal skaffe lesere og beholde dem. Hva man kan skrive om, og hvordan en bør formidle informasjon. Men det sparer vi til senere!

Nå skal vi se på hvordan vi starter en blogg på 1-2-3!

Starte blogg på 1-2-3

Alle mine sider, også denne bloggen, er bygget på WordPress. For de som ikke vet hva WordPress er, finnes det uendelig med informasjon om WP på nettet, men i korte trekk er det en publiseringsplattform som gjør det enkelt å bygge nettsider og blogger. Og det beste av alt: WordPress er gratis!

WordPress kommer i to varianter: WordPress.org og WordPress.com. Forskjellen er bare at .org er bedre, og her har du muligheten til å starte bloggen din på en selv-hosted side. Hos WordPress.com hoster WordPress siden din, noe som kan være vel og bra for mange, men for alle som ønsker å lykkes med bloggen, og ha denne som et langsiktig prosjekt, bør unne seg en selv-hosted WordPress.org-blogg.

Derfor trenger du å finne et sted å hoste bloggen din. Det er mange plattformer som kan gjøre dette for deg, men den beste er Bluehost. Bluehost ble startet i 2003, og har vokst seg til å bli en av verdens største innenfor sitt felt, nemlig hosting av nettsider. Jeg anbefaler Bluehost til alle som ønsker å starte blogg, og som tenker å ha dette som et langvarig prosjekt.

Hos Bluehost får du domene inkludert og du kan installere WordPress med ett klikk og du er oppe å gå før du kan si blå ballong.

Men!  Hos Bluehost kan du ikke registrere .no-domener. Dette må evnt. kjøpes en annen plass og videreføres til Bluehost, eller så må du se deg om etter en annen (kanskje norsk) hostingplattform.

Steg-for-steg: Hvordan starte blogg på 1-2-3 

1. Sign up for hosting!

Besøk Bluehost sin side, og klikk på “Get started now”, velg ett domene og du er oppe og går.

2. Installer WordPress

Bluehost har såkalt WordPress 1-click Installation. Følg instruksene her til du er i mål. Jeg tror jeg telte antall klikk en gang og kom opp i 4(!). Totalt!

Dette er utrolig enkelt! Så kjør på 🙂

Fyr løs hvis du har spørsmål.

CRUSH IT!

/Trond

 

Sjekk ut disse blogginnleggene

3 thoughts on “Starte blogg på 1-2-3”

  1. Pingback: Nybegynner innen blogging? - Passive Inntekter

  2. Pingback: Forskjellen på Wordpress.org og Wordpress.com - Passive Inntekter

  3. Pingback: Forskjellen på Wordpress.org og Wordpress.com - Passive Inntekter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *