Meld deg inn i Passive Inntekter

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Time Management Matrix!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Time managementTime (management) is of the essence …

Jeg er for tiden midt inne i The 7 Habits of Highly Effective People som er en fantastisk bok. Den handler om akkurat det du tror. Hvordan bli effektiv/produktiv og bruke tiden riktig! ..altså time management!

Det er utrolig spennende, og jeg er dypt inne i time management-boblen om dagen. Jeg har likevel lots to learn, men har tenkt å starte med å utarbeide min egen time management matrix! Vet du ikke hva det er? Read on…

Give me six hours to chop down a tree and I will spend the first four sharpening the axe.
– Abraham Lincoln

Time Management Matrix – Your path to the eeeeeasy life

Aldri hørt om Time Management Matrix før? Okei. La oss ta dette fra scratch.

Jeg ble første kjent med uttrykket i The 7 Habits of Highly Effective People – en bok som har inspirert tusener. Jeg er en del av den klubben, og vil gjerne verve deg!

Okay, prepare to change… Let’s go:

Quadrants !

Konseptet Time Management Matrix handler om å disponere tiden din riktig for å oppnå ønsket resultat. Og å kartlegge om aktiviteten virkelig er viktig.

TimeMM

Vi lever i en verden der tidspresset er enormt, og mange ganger overveldende. Det kan (dersom du ikke er oppmerksom) styre hele ditt liv. Den dårlige nyheten er at tiden flyr. Men den gode nyheten er at du er piloten – derfor er det fullt mulig å legge om stilen.

Det hele starter med å være bevisst i sine valg. Vi må vite om vi kaster bort tid eller BRUKER den. Og for å finne ut det må vi først plassere den og analysere om det vi gjør er viktig.

Quadrant I: Akutte og viktige aktiviteter/situasjoner.

Quadrant II: Strategiske aktiviteter med et langsiktig mål for selv-utvikling.

Quadrant III: Tidspressede distraksjoner som i virkeligheten ikke er viktige (men noen vil ha dem NÅ).

Quadrant IV: Aktiviteter som ofte brukes som en pause fra de tidspressede aktivitetene, men som ikke har noen verdi.

De fleste av oss opplever at det vi gjør havner under og III, og noen ganger IV. Bruk gjerne et øyeblikk på å tenke på din egen hverdag. Hvor bruker du mesteparten av tiden din?

II er ofte lite brukt, nesten underernært! Og det er nettopp denne kvadraten vi vil underbygge, og få til å vokse til den dominerer ditt liv. Det vi ønsker oss er å feite opp quadrant II og gjøre quadrant I så slank som mulig. Selv om vi ikke sulte den til døde, da noen akutte situasjoner krever vår oppmerksomhet uansett.

CRUSH IT!

/Trond

Sjekk ut disse blogginnleggene

Meld deg inn i Passive Inntekter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Meld deg inn i Passive Inntekter